Održano prvo predavanje i radionica o “testu samostalnosti” u organizaciji Digitalne zajednice

Organizacija Digitalna zajednica je u subotu 07.12.2019. godine u Beogradu održala svoju prvu radionicu na temu “Kako na vaše poslovanje utiče test samostalnosti”.

Predavanje – Poreski savetnik KV

U prvom delu održano je predavanje na temu izmena Zakona o porezu na dohodak građana koje se tiču prevashodno IT industrije i testa samostalnosti.

Predavanje je održala Gordana Aritonović, računovođa i poreski savetnik, kao i autor tekstova na blogu Poreski Savetnik KV.

Radionica – test samostalnosti

U drugom delu održana je radionica gde su svi prisutni zajedno sa moderatorima radili test samostalnosti. Cilj je da udruženje prikupi što veći uzorak podataka o jedinstvenim slučajevima i problemima koji mogu da se jave u praksi. Na ovaj način udruženje će imati uvid u sve sporne situacije oko testa samostalnosti za koje će se raditi dodatna analiza i tražiti obrazloženje od strane nadležnog Ministarstva i Poreske uprave.

Test samostalnosti koji je izradila Digitalna zajednica možete pokušati i sami da rešite:

Test samostalnosti

Ceo snimak predavanja i radionice možete pogledati na YouTube kanalu Digitalne zajednice:

Postanite član Digitalne zajednice

Ukoliko ste saznali korisne informacije sa prvog događaja Digitalne zajednice, pozivamo vas da zapratite udruženje Digitalna zajednica, ili se učlanite, jer je ovo tek prvi u nizu događaja: